Curatarea laptop-ului

Adaugat de TCSROMANIA 07.06.2018 0 Comentariu IT-Tech,

De cele mai multe ori, laptop-ul devine unul dintre “accesoriile” zilnice de care nu ne putem dispensa, nici acasa, nici la birou.

Pentru a ne bucura cat mai mult timp de laptop-ul nostru este nevoie, periodic de o curatare fizica.

Sa ne gandim doar la faptul ca, ori de cate ori ne deschidem laptop-ul, observam cum praful si scamele ne-au invadat tastatura si display-ul. Doar asa putem constientiza si faptul ca in interiorul laptop-ului, aceste scame și praful, acumulate în timp, impiedica aerul sa circule în jurul paletelor ventilatorului de racire și astfel vor ingreuna functionarea corecta, ducand la supraincalzirea acestuia. Aceasta supraincalzire a laptop-ului ar putea insemna defectarea altor componente, zgomot accentuat sau blocarea sistemului de operare.

Ar putea parea usor de realizat o curatare fizica al laptop-ului. Insa, in realitate este un proces meticulous si nu recomandam sa se efectueze decat in service-uri autorizate, de catre specialisti.

Curatarea laptopului presupune indepartarea prafului, prin demontarea si respectiv remontarea corecta, fara a zgaria sau deteriora componentele laptopului, curatarea fizica a sistemuui intern de racire, lubrifierea lagarelor ventilatorului, inlaturarea pastei termice vechi pentru a realiza o buna transferare a caldurii dintre procesoare și sistemul de racire, iar daca este cazul, inlaturarea buretilor termici cu unii noi sau cu pastile de cupru sau foita de argint. Aceasta operatiune poate dura chiar si pana la doua ore, iar daca se constata defectiuni, chiar si mai mult.

Tu de cand nu i-ai mai oferit laptop-ului tau o curatare fizica?

Lasa un comentariu

Loading...
Loading...
Loading...
web365.ro