Afla de ce este importanta curatarea periodica a imprimantei/mutlifunctionalei tale

Adaugat de TCSROMANIA 21.02.2019 0 Comentariu IT-Tech,

           In ziua de azi nimeni nu isi mai poate imagina cum ar fi o zi fara a putea face copii xerox, fara a putea scana sau fara a putea imprima. Intr-un cuvant imprimantele si multifunctionalele fac parte din viata noastra de zi cu zi, atat acasa, cat si la la birou. Daca la fel ganditi si dvs., atunci putem fi de acord si asupra faptului ca acestea ar trebui tratate asa cum o facem si cu alte lucruri care ne sunt indispensabile.

            Vrem sa va supunem atentiei o problema care, de obicei, este omisa, pana in acel moment in care apare eroarea, defectiunea si mai grav, imprimanta/multifunctionala nu mai poate fi folosita.  Putem sa evitam acest moment, sa prevenim defectarea acestora si sa le prelungim viata cat mai mult cu putinta.

            Imprimantele/multifunctionalele laser sunt dispozitive complexe, cu piese mecanice in miscare, motoare de antrenare, sisteme electronice de comanda cu microprocessor, memorie, sisteme de incalzire. In timpul procesului de printare din cartuse se extrage toner-ul. Acesta este format din particule foarte fine, este o pulbere cu diverse granularitati in functie de modelul cartusului si marca acestuia si are in compozitie oxid de fier pentru a putea fi magnetizat, rasini si coloranti. Astfel, la fiecare actiune de printare, mici cantitati de toner se depun si pe subansamblele imprimantei/multifunctionalei. Daca vorbim despre cartuse reincarcate, trebuie mentionat si faptul ca in imprimanta se depun cantitati mai mari de toner rezidual. Tonerul din cartuse are proprietati magnetice si electrice si este si abraziv. De aceea, in timp, dauneaza circuitelor electrice si pieselor mecanice ale imprimantei.  In cazul in care cartusul nu este original sau unul compatibil de calitate, acesta poate sa nu fie etans si astfel sa piarda granule de toner fine care se pot depune pe senzorii optici, pe sistemul optic al laserului si pe interfetele electrice si electronice ale imprimantei. Acesta este si motivul pentru care noi, nu recomandam reincarcarea cartuselor si cu atat mai putin reincarcarea repetata, deoarece acest fapt le scurteaza vizibil atat calitatea imprimarii cat si viata echipamentului.

           Pentru o utilizare indelungata in conditii optime a imprimantei laser, va recomandam ca o data la 6 luni sa se faca o curatare profesionala a imprimantei de toner si praf. De asemenea va recomandam sa folositi cartuse de toner originale sau compatibile si sa evitati reincarcarea acestora. 

          In concluzie, sfatul nostru este sa va adresati periodic unui service autorizat  pentru verificarea si curatarea fizica a imprimantei/multifunctionalei dvs. si nu in ultimul rand sa folositi cartuse de calitate, originale sau compatibile. 

Lasa un comentariu

Loading...
Loading...
Loading...
web365.ro